maanantai 28. joulukuuta 2020

Hyvää uutta vuotta 2021

 

                Mennyt vuosi 2020 ja uusi tuleva vuosi 2021

                                                                    Kuva Marina Rotkus

                                             Kuva Marina Rotkus 

                                          Kuva Marina Rotkus                                    

Kirjoitelen näitä mietteitäni kynttilän valossa. Joulun tunnelmasta on vielä rippeet jäljellä. 5-haarainen kaunis kullanvärinen kynttelikkö koristaa juhlakattausta. Valkoisen ja harmaan sävyinen metsäinen pöytäliina luo utuista tunnelmaa pöydälle.  Kynttelikkö on koristeltu kukka- ja havuköynnöksillä ja kullanvärisillä kynttilöillä. Satumaista. En voi olla ihastelematta sitä ja kaunista, punaista posliini joulupukkia ja valkoista enkeliä, jotka seisovat kynttilän alla salaisessa metsässä. Hopean harmaa poro vartioi, ettei kukaan pääse rikkomaan joulurauhaa.  


                                            Kuva Marina Rotkus 

                                                 Kuva Marina Rotkus 

Tämä vuosi on ollut hyvin poikkeuksellinen ja haastava meille hää- ja tapahtumasuunnittelijoille ja monelle muulle yrittäjälle puhumattakaan matkailualasta. Alkuvuodesta olin innoissani, sillä tulevasta hääkaudesta oli tulossa upea. Mitä erilaisempia häitä ja juhlia oli jo työstetty alkuun tulevaa kesää varten. Kesästä tulisi kiireinen, mutta ennen kaikkea kaikki työni olivat mielenkiintoisia ja odotin innolla, että pääsen suunnittelemaan ja toteuttamaan kaikille heidän unelmiensa häät. Kaikki asiakkaat aivan erilaisia ja mikä ihaninta mukana oli paljon kansainvälisiä hää- ja juhlapareja.

Sitten maaliskuussa se kolahti. Ensimmäiset synkät uutiset koronasta täyttivät uutiset, ensin maailmalla ja sitten myös täällä meillä. Muutamassa kuukaudessa kalenteri tyhjeni.  Hääparit siirsivät hääjuhlia kesästä syksyyn. Osa peruutti juhlat kokonaan ja osa jäi odottelemaan mitä tulevat kuukaudet tuovat tullessaan. Häiden vierasmäärään pienennettiin mutta lopulta kaikki jouduttiin peruuttamaan. Jotkut menivät maistraatissa naimisiin ja vain lähiomaiset olivat mukana onnittelemassa hääparia. – Pidetään sitten myöhemmin ensi vuonna ne hääjuhlat vieraille, miettivät hätääntyneet nuoret parit. Nyt on siirretty joitain häitä jo kolmatta kertaa ja vain nähtäväksi jää voiko nekään toteutua ensi kesänä. Kaikki tapahtumat peruuntuivat.

                                                                      Kuva Helga Golubev

Vuosi on ollut kuitenkin kiireinen ja olemme yhdessä Floramoren kanssa tehneet erilaisia uskomattoman ihania projekteja upeiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Viimeisimmästä Häät-lehdestä voi käydä katsomassa kuvausprojektiamme " Kultaisen auringon alla". Uusimaa julkaisi nyt juuri ennen joulua artikkelin ja kuvia Joulun taikaa-kuvauksistamme. Nämä projektit inspiroivat. Kuvausten toteutuksen mahdollistaa upeat yhteistyökumppanimme ja tietenkin ammattitaitoinen tiimi. Kiitokset luottokuvaajillemme Helga Golubeville, Studio Happy Moment ja  Marina Rotkukselle, MRphoto. Myös Kaho Kwok on tehnyt meille upean videon, jossa kerromme hääsuunnittelusta ja kukkien saloista. Tämän videon kuvaushetket olivat ehkä hauskimpia minun työurallani, naurusta ei meinanut tulla loppua ollenkaan. Kiitos Kaho.

 Kuva Häät.fi

Hääsuunnittelijan työ ei suinkaan ole pelkästään häiden suunnittelua ja toteuttamista vaan järjestämme ja luomme erilaisia tilaisuuksia, tapahtumia ja koulutuksia. Näistä lisää ensi vuonna.

Korviini kantautuu uutisista italialaisen Claudian kommentit koronarokotteesta. Sairaanhoitajana hän on Italiassa ensimmäinen, joka sai rokotteen. Ilmassa on kuitenkin pelkoa ja epävarmuutta rokotteen tehosta. Toivotaan, että tämä on uusi iso askel kohti parannusta ja ehkäpä kesälle 2021 onkin jo paremmat tulevaisuuden näkymät.

Huomenna koittaa arki ja paluu työpöydän ääreen. Ulkona satanut lumi on peittänyt maan valkoiseksi ja kaikkialla on yön hämärässä niin kaunista. Nautitaan vielä tästä hetkestä ja huomenna sitten mietitään vuodelle 2021 uudet kujeet.

 

Onnea vuodelle 2021!

Pidetään toisistamme huolta ja pysytään terveenä.


                                                                   Kuva Helga Golubev


 

 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti