tiistai 15. syyskuuta 2015

Maalaisromanttiset häät...viittä vaille valmista.



                         Maalaisromanttiset häät…Viittä vaille valmista.


 Miehet lähtivät jo iltapäivällä autojen ja peräkärryjen kanssa rahtaamaan häärekvisiittaa tulevalle juhlapaikalle. ”Miten sitä nyt näin paljon on kertynyt”  ihmetteli morsiamen isä. ”Tähänhän tarvittaisiin kokonainen rekka-auto”.  No, joka tapauksessa tienviittakyltit, vintage kyltit , puutarhakukat saviruukkuineen, päivävarjot, koristevalot, tammitynnyrit, baaripöytä ja alttarille tulevat kalusteet oli jo pakattu autoon. Yksi kaasoista taisi ajella paikalle seuranaan 40 pom pom kukkapalloa.


Enää ei puuttunut kuin pöydille tulevat morsiamen tekemät t teacup-kynttiläsomisteet, hääparin viimeistelemät menukortit sekä kaikki muut juhlatilaan tulevat somisteet. Somistettavana oli vihkitila, tanssivintti, päätalo, terassi sekä juhlien jatkopaikka Kivitasku.


                                  Häiden teemaväreinä oli persikka, vanharoosa ja kerma.




Hääpari oli hankkinut mukaan suurehkon joukon avustajia. Sulhasen äiti ja puoliso, morsiamen siskot ja kaasot  ja  hääparin ystävät.



Vihki- ja tanssitilan kattoon kiinnitettävät valot ja pom pom somisteet  olivat paikoillaan jo ennen kuin huomasimmekaan. Kiitokset bestmänille ja muille komeille nuorille miehille.
Vihkitilan tuolit oli asetettu paikoilleen. Luonnonvalkoinen matto kiilteli vihkikäytävällä somien ruusunterälehtien reunustamana. Kynttilämaljakot olivat paikoillaan ja alttarillekin oli saatu vihkipöytä valmiiksi. Ovien vierustalla komeili pari tammitynnyriä, joihin floristimme oli tehnyt runsaat, rehevät kukka-asetelmat (english garden- tyyppiset) ja kattoonkin oli saatu kiinnitettyä upea vintage tyyppinen kynttiläkruunu.



                                                      Menneen ajan romantiikkaa.


Tällä kertaa hääseurueen sekä juhlatilan kukista huolehti upea floristi Janne, jota olin käyttänyt aiemminkin. Janne on mahtava taiteilija ja hän loihtikin kukista juuri sellaiset kuin morsian oli ajatellutkin. Janne tuli paikan päälle tekemään kaikki tarvittavat kukat ja asetelmat.  Pitkä oli työpäivä floristillakin, sillä hän taisi ajella kohti stadia vasta yömyöhään.  




                                                             Morsiamen hääkimppu. 


Juhlapaikka hiljeni siinä yhden aikaan yöllä, kun loputkin hääseurueesta lähtivät nukkumaan kauneusuniansa. Paikka näytti mahtavalta yön hiljaisuudessa. Suuret tammet loivat varjojaan päätalon ympärille. Tilaa reunustavat pellot huokuivatt upeaa maalaismaisemaa. Ja kaikki tämä vain muutaman kilometrin päässä lähimmästä keskuksesta.

Nyt nukkumaan. Kaikki oli kunnossa ja oli ihanaa päästä untenmaille. Jännityksellä odotimme seuraavaa päivää.

Kaikki piti olla kunnossa. Heräsin kuitenkin yöllä portaiden narinaan ja huomasin morsiamen tulleen alakertaan. ”Äiti, ne hiuskukkase!t”. Kello oli 04.00 aamuyöllä..olimme unohtaneet hiuskoristeet, mutta ei hätää. Aamulla kuuden aikoihin lähetimme viestin floristille, joka oli jättänyt ne juhlapaikalle valmiiksi. Tosin kampaaja oli tulossa jo puoli kahdeksan aikoihin laittamaan morsiamen hiuksia mutta isä papparainenhan ne kävi sieltä juhlapaikalta äkkiä noutamassa. Näin, vaikka kaikki oli kirjattu muistipapereille. Mutta, kun ne viimehetken työt ovat aika aikaavaativia, niin jokin tärkeäkin juttu voi jäädä siinä tohinassa unholaan. Kaiken saa kuitenkin korjattua tai sitten muutetaan vähän suunnitelmia. Suurta päivää ei kannata pilata minkään kommelluksen vuoksi.



Hääpäivästä tuli upea ja häät onnistuivat hyvin. Hääparin toivoma rento ja mukava fiilis välittyi myös häävieraille ja hääpari saikin paljon kiitosta hääjuhlastaan. Tosin itse vieraathan ovat juuri ne, jotka luovat onnistuneen juhlan. Kiitos kaikille!


Juhlapaikka: Nygårds, Vantaan Sotunki
Kuvat: Excella Photo ja E.Kyllästinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti