torstai 18. helmikuuta 2016

Kukkapalaverissa hääparin kanssa                                Hääkukkapalaveri hääparin kanssa


Kukat – antavat voimaa, piristävät, ihastuttavat, luovat kauneutta ja ennen kaikkea ovat rakkauden symboli.
  

Kevättalven auringon paistaessa astelin pitkin Helsingin Museokatua tapaamaan tulevaa hääparia ja floristia. Katu vaikutti ihastuttavalta, hiukan boheemilta ja siellä oli yllättäviä pieniä, ihania liikkeitä ja putiikkeja.  Astuin sisälle kukkakaupan ”kivijalkaliikkeeseen” ja hengähdin ihastuneena.  Aistin lämpöä ja taianomaista tunnelmaa. Liike oli täynnä pieniä, ihastuttavia yksityiskohtia. Siellä täällä oli kukkaruukkuja, lasimaljakoita ja erilaisia vintage somisteita. Seinillä oli upeita ”kuivakukka” asetelmia ja valoja, suorastaan taideteoksia. Katseeni  osui  pöydällä oleviin upeisiin hennon vaaleanpunaisiin ruusuihin, pieninuppuisiin oksaruusuihin ja romanttisiin harsokukkiin.  Valkoiseen tähtimäiseen Arabian tähdikkiin suorastaan rakastuin.  Floramoren Tanja taikoi muutamissa minuuteissa hääparille 2 erilaista morsiuskimppumallia. Trendikäs, pyöreä ja romanttinen ensi kesän pastillivärejä tulviva pyöreä kimppu sekä kauniin ja herkän, pitkänmallisen nauhamaisen morsiuskoristeen, jossa oli pienikukkaisia ruusuja ja orkkideoita. Nauhamainen morsiuskimppu oli hento ja sopi morsiamen keijukaismaiseen olemukseen täydellisesti. Mainittakoon kuitenkin, että sen kantaminen ei ole niin helppoa kuin pyöreän kimpun.

On ihanaa, kun voi viedä asiakkaan suoraan toimipisteeseen, jossa kukat ovat elävänä näytillä. Useimmiten asioin floristien kanssa, joilla on oma toimitila mutta ei välttämättä varsinaista kukkamyymälää. Tällöin palaverissa floristi tekee ehdotuksiaan hääparin toiveiden mukaan ja näyttää koneelta millaisia kukat ovat. Jos toiveet ja värit ovat jo hyvinkin tiedossa etukäteen, niin floristi on saattanut ottaa itselleen sopivia mallikukkia hääparia varten. Tärkeintä on, että saadaan poimittua esille hääparin tai morsiamen mieltymykset. Näin hääjuhlan kukat täyttävät jokaisen unelman.

Upeaa, kun floristi tulee juhlapaikalle tekemään kukka-asetelmat. Viime kesän maalaisromanttisissa häissä Parone Designin Janne tuli paikalle viiden aikaan iltapäivällä. Viimeisetkin hääavustajat lähtivät kotiin puolen yön maissa mutta Janne jäi vielä tekemään omia taikojaan. Hääpäivän aamuna kaikki oli valmiina ja morsian oli onnessaan, sillä kukat ja asetelmat olivat juuri sellaisia kuin hän oli toivonutkin.
Kukkapalvelu Freesin Marian kanssa olen kolunnut aika monta juhlapaikkaa.  Maria on tehnyt kukat ja minä somistanut juhlapaikan Orchidean somistussuunnitelman mukaan.Monesti olen hääparin kanssa mukana kukkasuunnittelupalaverissa. Tätä ennen olen kuitenkin antanut floristille jo vinkkejä hääparin lempiväreistä, häiden teemasta sekä tietenkin kuvan morsiamen puvusta. Palaverin jälkeen floristi antaa tarjouksensa ja siitä sitten jatketaan.

Asiakkailta olen saanut sellaista palautetta, että he eivät aina uskalla lähestyä kukkakauppiaita, sillä ovat joskus saaneet ylimielistä kohtelua ja huonoa palvelua. Mutta on tärkeää muistaa vaikka tilaus olisi 1 ainoa kukkakimppu, niin asiakkaalle juuri se on se tärkeä kimppu, johon pitää panostaa hyvin. Valitettavasti palvelualoilla on kuitenkin myös niitä henkilöitä, joilla on ”huono  päivä” ja se näytetään silloin myös asiakkaalle. Onneksi meillä kuitenkin yleensä on hyvä ja ammattitaitoinen palvelu.

Nyt vain nauttimaan kevään ja tulevan kesän kukista. Muistakaa, että niillä kannattaa ilahduttaa läheistä tai itseään myös arkipäivinä eikä pelkästään juhlissa.

              Kuvat: Tero Vihavainen, Orchidea,Timo Saarinen, Erkki Kyllästinen, Mari lehtisalo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti