tiistai 6. syyskuuta 2016

Santorini, unelmakohde häämatkalaisille

                     Santorini, sininen unelma häämatkalaisille.

Istuimme kalderan reunalla Firan kaupungissa pienessä kahvilassa. Edessä avautui henkeäsalpaavan kauniit maisemat. Silmiä häikäisi valkoisiksi maalatut talot vuoren rinteellä sekä sinisenä kimalteleva meri. Santoriinin kaldera on tulivuoren romahduksen muodostama laguuni, jonka reunalla sijaitsee pääkaupunki Fira´ sekä mm. Oian taiteilijakylä.Sekä Fira´ että Oia ovat kuin tehty rakastavaisille. Toinen toistaan upeammat hotellit kiertävät kalderan rinteillä. Idyllisissä hotelleissa on huoneistoissa omia uima-altaita tai porealtaita. Santoriini onkin häämatkalaisten suosikkikohde. Ja totta tosiaan varmastikin yksi Kreikan kauneimmista saarista. 
Upeat maisemat saivat seurassamme olleen Pikku B:kin haukkomaan henkeään. 9-vuotiaan pojan kommentti olikin, että jäädään tänne ikuisiksi ajoiksi.Muutenhan Santoriini ei välttämättä ole ehkä se paras kohde aivan pienimmille lapsille. Itse asuimme Kama´rin kylässä ja sen muuten niin upea ranta on nopeasti syvenevä ja kivipohja rosoinen ja liukas niin, että se ei ole sopiva pikkulasten uimiseen ja on aika hankala aikuisillekin, sillä ranta saattaa olla todella tuulinen ja aallot korkeat. Viikon reissusta 3 päivää oli todella tuulista jolloin vain parhaimmilla ja kokeneilla uimareilla oli mahdollisuus pulahtaa vaahtoaviin aaltoihin. Mutta auringonotto sen sijaan rannalla oli mahtavaa. Ravintoiloiden rantatuolit ovat ilmaisia, jos tilaat ravintolasta jotakin tai syöt siellä esim. lounaan.Kama´rin kylä on oiva paikka niille, jotka haluavat elämää ympärillensä. Kaikki palvelut on käden ulottuvilla ja rannalle pääsee muutamassa minuutissa. Kylä on tyypillinen turistikohde, mutta palvelu on ystävällistä ja Kama´rista pääsee hyvin busseilla nauttimaan kalderan puolella olevista pikkukylistä, Fira´sta ja Oian taitelijakylästä.

Oian taitelijakylä puolestaan on aivan uskomaton, varsinkin auringonlaskun aikaan. Satumainen auringonlasku värjää taivaan punaisen eri sävyistä  kauniin vaaleanpunaisiin sävyihin.  Taiteilijakylän pienet butiikit ovat oiva ostospaikka tuliaisille. Tosin hintataso saattaa olla yllättävän kallis. Myös Fira´sta löytyy ihastuttavia liikkeitä niin naisten kuin miestenkin vaatteille, kultakoruista puhumattakaan. Tosin Fira´n hintataso tuntuu olevan suunnattu enimmäkseen upeista risteilijöistä tuleville turisteille. Ostoksilla kannattaakin mainita olevansa Suomesta, jolloin hinta saattaa laskea hiukan.
Apollomatkojen ammattitaitoiset ja ystävälliset oppaat opastavat teitä omatoimiretkien kohteiden valinnassa. Kama´rin kylässä hotelli Agean Plaza on eri uima-altaineen sopiva kohde myös perheille. Hotellin huoneet ovat valoisia ja palvelu ystävällistä. La Mer hotelli taisi kuitenkin olla suosikkini. Calderan puolelta mainittakoon upea Caldera´s Dolphin Suites, joka sopii upeasti romanttiselle häämatkalle. Matkalla mukana olleen nuoren naisen mielestä Oia olisi se unelmien kohde nuorelle parille. Tosin tuolloin olisi hyvä olla vuokra-auto saatavilla, jotta pystyy helposti retkeilemään saaren rannoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti