tiistai 26. helmikuuta 2019

Unelmille siivet


                                                         Unelmille siivet





Suuret, ihanat, onnistuneet talvihäät on takanapäin. Seuraavat jo työpöydällä ja kesähäiden suunnittelu ja varaukset täydessä vauhdissa.

Ajatukset lentävät kuitenkin jo Kreikan aurinkoon. Tänä vuonna emme taida koko porukka lähteä matkaan mutta jospa vaikka pienemmällä porukalla. Tosin sydän ei kestä ajatusta, että pikku tylleröt eivät lähtisi mukaan. On sydäntä särkevää katsoa, kun tytöt leikkivät sohvalla uimapuvut päällä lentokonetta, joka on matkalla Kreikkaan. Kuinka voisinkaan kertoa heille, että tällä kertaa lähden matkaan yksin ilman heitä.

Entä matkakohde? Valikoidako Santori , varsinainen sydänten murskaaja saari; Kreeta, jossa paistaa aina aurinko vai uutuuskohde Paros. No, Santoriinilla ollaan käyty jo useamman kerran ihastelemassa Kreikan lumoavaa kauneutta. Kreetalla ollaan oltu useassa kohteessa. Rhodokselle, joka on vanhasta turistimaineestaan huolimatta yksi lempparikohteeni, ei matkakumppanini halua lähteä. Paros tuntui löydöltä, mutta viikon matka on aivan liian lyhyt yöpyä välikohteessa ja matkustaa lennolla ja laivalla määränpäähän. Taidan sitä paisti olla laiska. Haluan mahdollisimman nopeasti ja helposti perille. Tarvitsen vain viikon loman meren rannalla, aurinkoa, sinisiä aaltoja sekä tietysti läheisten matkaseuraa.

Telkkarista tulee huvila ja huussi. Niin mökkiäkin pitäisi remontoida. Vierasmaja pitäisi suunnitella ja rakentaa, jotta meidän oman porukan lisäksi jotkut vieraatkin mahtuisivat mukaan saarelle. Sellainen ihan pieni beach-house, pari sänkyä ja nojatuoli ja pieni jääkaappi. Saunakin pitäisi remontoida.  Nuoriso toivoo myös paljua kalliolle.  Tytön kanssa suunnittelimme tyttöjen makkariin merenneito sisustusta. Simpukoita, vaalean turkoosia maalia ja hiekan värinen matto. Innostuin…sittenhän voisimme pitää loppukesästä saarella merenneitojuhlat ystäville. Laiturille katetaan aikuisille saaristolaispöytä kaloineen tai aamupäivän brunssi. Lapset voivatkin sitten kirmailla vedessä ja leikkiä merenneitoleikkiä. Niin, jos aurinko paistaa ja vesi on lämmintä sekä ilman helteen tuomaa sinilevää.

Kesä ja unelmille siivet. Haaveillahan aina saa. Nyt täytyy kuitenkin saada ajatukset järjestykseen ja takaisin töihin. Hääparin aikataulukin on vielä tekemättä.

One more thing…sainkin jo varattua tuon Kreikan viikon ja jotain muuta aivan mahtavaa ja inspiroivaa myös tulossa, mutta siitä sitten myöhemmin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti