keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Hääsuunnittelijan arkea

 

                                                      Hääsuunnittelijan arkea




Heräsin aamuvarhain auringon pilkistäessä pimennysverhojen välistä. Ihana aurinkoinen päivä tulossa.  Hetken aikaa rauhallisesti mietin tulevan päivän tapahtumia, kunnes äkkiä muistin illalla käymäni keskustelun edellisen kuukauden morsiamen kanssa.

Vuokralla ollut tauluteline on huomaamatta jäänyt palauttamatta ja tarvitsisin sitä jo perjantaiksi toiseen hääjuhlaan. Ongelmana on se, että huomenna on pyhäpäivä ja juhlapaikka todennäköisesti kiinni. Samoin liikkeet, josta uuden telineen voisi hankkia, ovat suljettuna.

Unisena kävelin keittiöön laittamaan teepannun kuumenemaan. Olin jo laittamassa vesihanan päälle, hieraisin silmiäni ja jähmetyin paikoilleni. Sydämeni alkoi jyskyttämään nopeammin ja nopeammin. Hengitykseni lamaantui. Lavuaarissa tuijotti minua suuri musta ilkeän näköinen hämähäkki. Varmasti niitä samoja hämähäkkejä, jotka vainosivat minua viime kesänä.

En vain pysty työskentelemään samoissa tiloissa hämähäkin kanssa. Hetkessä tuntuu, että niitä vilisee niskassani tai jaloissani. Vilkuilen ympärilleni varovasti ja yritän nähdä, ettei niitä ole täällä lisää.

Pyydän ”Häkiltä” anteeksi mutta joudun poistamaan sen maitopurkin avulla. En uskalla koskea siihen edes paperilla, sillä silloinhan se voisi ryömiä sieltä takaisin käteeni. Mielessäni välähtää ajatus, että voiko sydän pysähtyä pelosta. Hah, en suinkaan kärsi Aroknofobiasta, mutta hämähäkkikammo tosiaan sumentaa toimintakykyni.

Mutta takaisin hääsuunnittelijan arkeen. Yleensä olen hyvin tarkka järjestyksestä, mutta nyt pöytä on täynnä muistiinpanoja, istumajärjestyksiä ja muita papereita. Päivästä tulee kiireinen, sillä kaikki hääjuhlan tarvikkeet ja lasitavarat on pakattava sekä tehtävä vielä karkki buffetin etiketit ja paljon muuta. Lisäksi pöydällä odottaa seuraavien häiden hääsuunnittelut.

Hetki hämähäkin kanssa sekoitti päivärytmiä muutaman hetken, mutta onneksi nyt päästään jatkamaan töitä aurinkoisissa merkeissä.

                                                     Aurinkoista viikkoa kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti