sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Palkkaatko itsellesi hääsuunnittelijan, hääkoordinaattorin vai häädesignerin?

 

                                              Palkkaatko itsellesi

                   hääsuunnittelijan, hääkoordinaattorin vai häädesignerin?

                                                     Kuva Pekka Niemi

Näin vuoden alussa haaveillaan unelmien häistä ja mietitään, palkataanko häiden toteuttamiseen apua.

                      Kuva Rita Miklan  Suunnittelu/design Hää- ja juhlasuunnittelu Orchidea Kukat Floramore

Tälle vuodelle on Orchidealle tulossa useita kansainvälisiä häitä, joissa hääsuunnittelijan käyttö on itsestään selvää. The wedding Planner on mukana järjestelyissä, suunnittelussa ja toteuttamisessa sekä mukana myös itse hääjuhlassa katsomassa, että kaikki sujuu aikataulun ja ohjelman mukaisesti.



     Kuva Studio Happy Moment  Suunnittelu/design Hää- ja juhlasuunnittelu Orchidea  Kukat Floramore oy 


                                Hääsuunnittelijan työ voidaan jakaa 3 eri osaan:

                             hääsuunnittelija, hääkoordinaattori ja häädesigneri.

Jo alusta alkaen minulle oli selvää, että hääsuunnittelijana haluan erikoistua somistukseen ja visuaalisen kokonaisuuden luomiseen, mutta ehdottomasti myös hoitaa kaikki varsinaiset hääjärjestelyt, varaukset, kilpailutukset, sopimukset ja ennen kaikkea olla hääparin ja koko hääseurueen apuna koko suunnittelun ajan sekä myös itse hääpäivänä.

Minusta tuli siis hääsuunnittelija, joka useimmiten suunnittelee ja toteuttaa häät alusta loppuun ja hyvinhän tuo on toiminut yli 10 vuoden ajan. Lisäoppia kävin hakemassa Lontoosta Mark Niemierkon huikeasta Wedding Academy Master-Class koulutuksesta.


Kutsuisinkin itseäni hääsuunnittelijaksi, joka on myös koordinaattori ja häädesigneri. Floristiksi en ryhdy, sillä jätän sen puolen oman alan ammattilaisille.


                     Kuva Studio Happy Moments  Design Hää- ja juhlasuunnittelu Orchidea  Kukat Floramore oy

Oletko sinä suunnittelut järjestäväsi häät ja miettinyt kuumeisesti, miten saat kaikki onnistumaan vai palkkaisitko ulkopuolista apua?

Tässä erittely meidän ammattinimikkeistä. Tosin osa meistä tekee tätä kaikkea, mutta osalla on omat erityispiirteensä.

HÄÄSUUNNITTELIJA

Hääsuunnittelija rakentaa koko kokonaisuuden aina pienistä yksityiskohdista upeaan juhlapäivään. Lainatakseni Kaliforniassa asuvan suomalaisen huippuhääsuunnittelijan Nina Ehrsamin sanoja, ”hääsuunnittelija toimii projektin johtajana koko suunnittelun ja hääpäivän ajan.”  Hääsuunnittelija etsii ja varaa tarvittavat palveluntarjoajat ja toimii yhdyshenkilönä heidän kanssaan. Hän toimii hääparin ja hääseurueen oikeana kätenä alusta loppuun asti.

HÄÄKOORDINAATTORI

Kaikki on valmiiksi suunniteltu ja varaukset on jo tehty. Jos tarvitset apua vain itse hääpäivänä, niin kannattaa valita hääkoordinaattori luotsaamaan teidät viimehetken järjestelyjen läpi. Jos haluat, että sinä ja tuleva puolisosi sekä muu hääseurue saatte valmistautua rauhassa tulevaan hääjuhlaan ja nauttia ainutlaatuisen päivän ihanuudesta sekä varsinaisesta H-hetkestä niin tarvitsette koordinaattorin, joka tarkistaa, että kaikki suunnitelmat ovat kunnossa ja huolehtii itse hääpäivän kulusta suunnitelmien mukaisesti.

HÄÄDESIGNER

Häädesignerin tehtävä on luoda häiden visuaalinen ilme. Hän keskittyy vain visuaalisen ilmeen luomiseen ja sen toteuttamiseen.

  
                          Kuva Rita Miklan  Design Hää- ja juhlasuunnittelu Orchidea  Kukat Floramore oy

                           Kuva M.R.Photo  Design Hää- ja juhlasuunnittelu Orchidea  Kukat Floramore oy

Toivottavasti tämä auttaa sinua löytämään juuri oikean henkilön itsellesi. Tosin todettakoon, että osalla meistä hääsuunnittelijan työ pitää sisällään kaikki nuo 3 ammattia ja kokonaisvaltaisessa hääsuunnittelussa niitä kaikkia tarvitaankin. Se miten aika ja rahkeet riittävät tähän kaikkeen selittyy upealla tiimillä sekä yhteistyökumppaneilla.



 

 

 

 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti