keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Miten sinä vietät pääsiäistä?

                                    


                                          Miten sinä vietät pääsiäistä?

Aamuaurinko tulvii ikkunasta makuuhuoneeseen. Miten ihanaa herätä siihen vaikkakin kello on varsin vähän ja olisin saanut nukkua pidempäänkin. Äkkiä ylös ja päivän askareisiin. Loppuviikollahan on pääsiäinen.

Rakastan pääsiäistä, valon, auringon ja kevään juhlapyhää. Keltaiset kukat on jo laitettu terassille ja ulko-ovelle toivottamaan vieraat tervetulleeksi.  Kukat kuuluvat ehdottomasti pääsiäiseen. Niiden ei tarvitse olla keltaisia eikä oranssin sävyisiäkään vaan kaikki ihanat pastellivärit ja syvemmätkin sävyt tuovat pääsiäisen ja kevään kotiin.  Onneksi syntymäpäiväni sattuu usein juuri pääsiäisen tienoille, niin koti kukkii kukista. Sisällä koristeena pääsiäispuput ja muutama tipunenkin.  Pääsiäispuput ovat minun lemppareitani, vaikkakin tuo iso valkoinen posliinipupu ei välttämättä aina ole niin ystävällisen ja lempeän näköinen. Itseasiassa sillä on aika pahansuopainen virne kasvoillaan.



Gamla famun valkoiset, kirjaillut lakanat on silitetty valmiiksi pitkäperjantain illallista varten. Kynttilät on vielä hankkimatta ja pääsiäislautaset pitäisi hakea varastosta. 


 


 

Tänä vuonna sain tehtyä myös lapsille pääiäispupun aarteenetsinnän. Ihan vanhanaikaisen paperiversion. Tein jokaiselle omat vinkit, sillä kaikki ovat niin eri ikäisiä. Näin vanhimmat eivät löydä kerralla kaikkia munia ja aarteita ja pienet eivät jää heidän varjoonsa. Lapsille on hankittu munia, pieniä ylläreitä, keväinen T-paita ja 1 lelu.  Aarteenetsintä on tehty sisätiloihin, mutta nythän tuolla paistaa aurinko…pitäisiköhän tehdä se uudestaan ja viedä munat ulos pihalle. Vaarana tietysti, että oikeat puput, ainakin 3 kappaletta, fasaanit, oravat ja naapurin kissat ehtivät ensin.

Miten sinä vietät pääsiäistä?

 

                           Ihanaa, aurinkoista pääsiäistä kaikille,

                                      koronasta huolimatta.




 

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti