perjantai 9. syyskuuta 2022

 

                               Onko teille tulossa talvihäät?
                          Miksi kannattaa järjestää talvihäät

Huurteinen metsä, metsäneläimet kuten orava, peura, poro ja kettu näkyvät talven somistus ja koristelu trendeissä. Vastakohta taianmaiselle metsälle on kuitenkin valkoinen tai kultainen, kimalteleva upea blig bling maailma. Molemmista elementeistä saadaan loihdittua upeita yksityiskohtia ja koko teemakin talvihäihin.

                                                                             Talvihäät, Orchidea & Floramore    Kuvaajana:Mrphoto

                                                                                Talvihäät, Orchidea & Floramore    Kuvaajana:Mrphoto
                                                                       Talvihäät, Orchidea & Floramore      Kuvaajana:Mrphoto

Talvihäät helpottavat hääparin työtä jo suunnittelu vaiheessa ja varsinkin käytännön toimenpiteissä. Vihkiajat suosituimmissa kirkoissa kesäkuukausina ovat kiven alla ja on hyvinkin todennäköistä, että morsiuspari joutuu tyytymään siihen toiseen tai kolmanteen vaihtoehtoon päivämäärän tai kellonajan suhteen, jota ovat seurakunnalta pyytäneet. Talvihäiden osalta se sujuu huomattavasti joustavammin, sillä kyselyitä samalle päivälle ei ole niin paljon kuin kesälauantaille.

  Orchidean hääpari E & A Kuva Bonafideweddings.

Talvihäiden suosio on myös kasvanut, koska on huomattu ajankohdan olevan mieluinen myös vieraille. Pitkien, synkkien syysiltojen aikana ei monestikaan ole paljon juhlia eikä get together tapahtumia, siispä vieraat saattavat todellakin iloita yllättävästä hääkutsusta, joka tipahtaa postiluukusta syyssateiden aikana.  Ei ole kesäloma ruuhkaa eikä mökkiviikonloppuja, mistä pitäisi luopua juhlapäivän takia.


Orchidean talvimorsian ja ihastuttavat kaasot             Kuva: Bonafideweddings.


Talvihäiden lumous perustuu tunnelmaan. Hämärän hiipiessä kynttilöillä saadaan upea valaistus. Puhdas valkoinen väri, ripaus hopeaa tai kultaa luo ylellisen ja hienostuneen tunnelman ilman suurempia somistuksia. Punaisella ja burgundin punaisella saadaan upea lämmin tunnelma. Pastellivärit istuvat myös talviseen häätunnelmaan. Jos taas halutaan fantasioita, talven ihmemaa (winter wonderland) teemaa niin vain taivas on kattona.

Seurojentalojenkin jo hieman kuluneet seinät katoavat, kun sali koristellaan kimaltelevilla oksilla, koristelumella ja taianomaisen kauniilla joulupalloilla. Luonnon omilla antimilla kuten kävyillä ja sammaleella saadaan mukaan loihdittua upeaa metsän tunnelmaa. Sen kruunaavat tuikkivat jouluvalot ja aidot kynttilät.

Ne, jotka eivät pelkää pakkasherraa eivätkä luonnon voimia niin vihkiseremonia ulkona tähtitaivaan alla voi olla unohtumaton kokemus. Tällöin vain on otettava vieraat huomioon ja varattava heille tarpeeksi lämmintä ylle, valkoisia shaaleja, vilttejä. Kutsukorteissa kannattaa olla maininta ulkona vihkimisestä, jotta vieraat voivat varautua siihen. Suomen luonto ja valkoinen lumi luo tähän uskomattoman upeat puitteet.  Tosin täällä pääkaupunkiseudulla talvisää saattaa yllättää. Vesi- ja räntäsade saattaa olla melkein jokapäiväistä, joten hyvin suunnitelluissa häissä kannattaa olla plan B sisällä vihkimisestä. Myös vieraskunta kannattaa kartoittaa etukäteen.

Ovatko vieraat sellaisia, jotka nauttivat luonnosta eivätkä säikähdä pientä pakkasta.

Jos hääunelmana ei ole kesähäät niin suosittelen talvihäitä. Somistus on helppo toteuttaa ja jo pienillä yksinkertaisilla ideoilla voidaan luoda upea tunnelma.

 

Miksi juuri talvihäät:

Juhlatilojen saatavuus parempi kuin kesäkaudella. 

Kirkkojen vihkiaikoja saa paremmin kuin ruuhkaisina kesäkuukausina.

Vieraiden kesälomat eivät ole osallistumisen esteenä.                                          

Taianomainen tunnelma helposti kynttilävaloilla ja koristevaloilla. 

Ota luonto mukaan somistukseen. 

Talven ihmemaa, upea, näyttävä kokonaisuus valoilla, koristeilla, kukilla ja luonnon omilla antimilla kuten oksilla, kävyillä ja havuilla. Mukaan ripaus bling blingiä ja somistus on lumoava. 

Unohda kesähäät. Talvella saat koko kokonaisuuden helpommalla ja ehkä edullisemminkin. 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti