tiistai 13. joulukuuta 2022

Talvihäät - kulissien takaa

                                                             Talvihäät - kulissien takaa

                                                         Kuva Bonafideweddings

Eilinen lumimyrsky ja tämän päiväinen satumainen lumisade muistutti minua siitä, kuinka haastavaa tämä hääsuunnittelijan työ voi aina välillä olla.

On ihan pakko jakaa kanssanne ote muutaman vuoden takaisista talvihäistä,  jotka teimme yhdessä floristini Tanja Lähdeahon kanssa.

Hääpari sai toivomansa kauniit, satumaiset talvihäät. Kaikki sujui paremmin kuin hyvin kunnes tuli juhlien somistuksen purun aika. Nyt kyllä suupielet venyvät virneeseen, kun muistelee tuota yötä. Silloin ehkä oli vähän kireämpi ilme, sillä lumipyry piiskasi vasten kasvoja ja jäistä tietäkään ei enää näkynyt.

*************

Kello lähentelee puolta yötä. Juhlat ovat päättymässä ja vieraat siirtyvät jatkoille tai kotiin nukkumatin luo.  Tanja on tullut takaisin ja me kaksi aloitamme somistuksen purun. Ensin parin sadan tuolihupun purku, tuikkuastioiden ja kynttilänjalkojen pakkaamiset ja muiden somistustarvikkeiden pois kerääminen. Tanja on aloittanut myös kukkaseinän purun ja pöytäkukkien pakkaamisen. 

Pakkauslaatikot ovat valmiina ja lähdemme viemään niitä pakettiautoon. Sää onkin muuttunut kauniista lumisateesta märäksi, tuuliseksi räntä-lumimyräkäksi. Joitakin vieraita odottelee oven luona vielä taksia. Kello on jo 02.30 ja omat jalkanikin alkavat hieman jo jäykistyä pitkästä päivästä. Saamme raahattua painavan, ison kukkaseinän autoon ja se mahtuu sinne juuri ja juuri. Vielä kymmenisen laatikkoa ja sitten päästäisiin lähtemään. Illan kiharat ovat muuttuneet sotkuisiksi rastoiksi. Räntäsade on kastellut myös Tanjan ja molemmat taidamme näyttää uitetuilta katukoirilta. Auton ovet äkkiä kiinni ja sisälle lämmittelemään. Öinen matka kohti kotia voi alkaa.

Kotimatka oli varsinainen seikkailu ”survival-hengessä”. Lumipyry peitti päivällä ihastelemani niin kauniin talvimaiseman. Tietä ei näkynyt missään. Oli kuin olisi ajettu silmät ummessa, mutta kotiin selvittiin. Tanja joutui vielä tosin jatkamaan matkaa lumista moottoritietä pitkin Porvooseen.

Vuoden suunnittelu ja ”palapelityö” on päättynyt. Juhlat olivat onnistuneet, kauniit ja hääseurue sekä vieraat olivat tyytyväisiä. Sydäntäni lämmittää.

Varhain aamuyöllä pääsimme unten maille ja seuraavana päivänä olikin jo taas uudet kujeet ja suunnitelmat mielessä seuraavia tapahtumia varten.

                                                                                                                                        - Sonja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti