maanantai 23. maaliskuuta 2020

Kuinka tässä näin kävi? Korona ja kevään hääjuhlat.


         
                 Kuinka tässä näin kävi? Korona ja kevään hääjuhlat  
                          

Orchidean hääkaari, kuva Studio Happy Moment


Kävin juuri lukemassa sähköpostiani odottaen, että muutama asiakas olisi palannut alkukesän hää- ja juhlavarauksiin. Korona ja poikkeustila onkin edennyt niin vauhdilla, että varmasti osa ihmisistä on vielä pyörryksissä ja osa odottelee, kuinka tämä tilanne etenee ja kehittyy.

Kevään juhlat ja häät onkin jo peruttu, samoin kaikki tapahtumat. En hermostunut tilanteesta vaan olin positiivinen ja jopa innostuin, että nythän on aikaa suunnitella ja kehitellä uusia ideoita, laittaa kuvagalleriat kuntoon ja käydä mm. kotisivut läpi ja tehdä tarpeelliset muutokset.      Kaikki kuvat Sveitsin häät ja polttarit-tapahtumasta. Orchidean pöytäkattaus. Kukat Floramore.

Nyt jo muutaman viikon jälkeen mieleen hiipii pieni epäilys. Kotona on siivottu komeroita ja suunniteltu kevätsiivousta pienin askelin. Aurinko paistaa ikkunoihin ja näyttää armottomasti kuinka nuhruiset ne ovat talven jäljiltä. Sohvat näyttävät tunkkaisilta ja koristetyynyt liian tummilta. Nyt pitäisi saada piristävää energiaa. Sain sentään napattua upean, pehmeän, keltaisen samettityynyn mukaani, kun salaa hiippailin sisustusosastolle, sillä aikaa, kun mieheni oli ruokaostoksilla. Huh, miten epämiellyttävä tunne, kun syyllisyys painoi hartioita ja nolona hiippailin nopeasti takaisin hissiin ja parkkipaikalle. No toisaalta ei huolta. Kaupassa ei todellakaan ollut minun lisäksi muita salakavalia hiippailijoita.

Koronavirus uutisten tulva täyttää päivän. Innostus uusien ideoiden luomisesta on hiljalleen hiipunut. Olen kirjoittanut lastensatujani, tyhjentänyt sähköpostiani ja tavoitellut kesän hääpareja, joiden hääjuhlaa korona saattaa uhata. Vuoden 2021 hääsuunnittelut on myös aloitettu, mutta se inspiraatio kaikesta uudesta ja tulevasta on kadonnut. Syksynkin suunnitelmat menevät kaikki uusiksi, sillä tuskinpa tuo korona paholainen täältä niin nopeasti katoaa.

Tiedän, hävettää. Hävettää kirjoittaa päivien tylsyydestä, väsymyksestä ja koronaviruksen aiheuttamasta ”pakkolomasta” kotona. Tärkeintähän on, että kaikki selviämme tästä salakavalasta taudista, joka uhkaa koko maailmaa ja kaikkia meitä sekä kaikkia meidän rakkaitamme. En enää valita vaan huomenna on uusi päivä. Huomenna laitetaan päiväkalenteri uusiksi, ideoidaan, tavoitetaan unelmia ja tehdään loputkin rästityöt valmiiksi.  Pidetään toisistamme huolta ja selvitään tästä yhdessä.

Hääpareilla on kova huoli ensi kesän häistä. Mutta kuten Häät-lehden Sari Yli-Salomäki kirjoituksessaan kehottaa hääpareja arvioimaan tilanteen uudestaan ja miettimään siihen sopivan ratkaisun. Siirretäänkö hääpäivää eteenpäin, mennäänkö sovittuna hääpäivänä naimisiin vaikkapa kahdestaan ja vietetään juhlat myöhemmin vai laitetaanko koko konsepti uusiksi. Näitä kannattaa miettiä kahden kesken eikä hätääntyä vaan miettiä se paras ratkaisu teille. Hyvä tästä kaikesta vielä tulee ja unelmien hääjuhla voidaan viettää ensi vuonnakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti